понеділок, 3 червня 2019 р.

Аплікація вдома з дитиною.



Що потрібно для роботи?

Ножиці. Вони повинні бути зручні: легкі, з тупими кінцями, не тугі, в міру гострі. Такі ножиці можна дати дитині і показати, як вони діють. Вкладіть ножиці в ручку дитини, зверху візьміться самі - і ріжте разом. Незабаром дію буде освоєно.


Основа - аркуші паперу або картону (кольорового або білого) будь-якого розміру та формату, товщини або фактури, найрізноманітніших конфігурацій. Наприклад, можна використовувати картонні коробки.
Клей з пензликом. Для самих маленьких краще заварити крохмаль - найбільш безпечний вид клею. Дітям від 2-х років і старше можна користуватися клеєм ПВА. Він хороший тим, що легко відмивається, майже не залишає плям і клеїть міцно.
З дітьми 3-4 років можна використовувати клеючі олівці: малюки освоюють роботу з ними швидко і легко, робота виходить більш акуратною, клей не проливається, не підтікає, не залишає плям.

Матеріали для аплікації.

Матеріалом для поробки може бути:

- кольоровий папір (простий, глянцевий, оксамитовий, «мармуровий», самоклеючий тощо);

- старі ілюстровані журнали;

- шматочки тканини, шкіри, хутра, вати;

- кольорові нитки, обрізки пряжі, ґудзики (акуратно пришиваються до картону дорослими);

-крупи, дрібні макарони, вермішель;

- фольга, скотч, обрізки поліетилену;

- сухі гілки, голки, листя, трави, квіти, соломка, апельсинові кірки, яєчна шкаралупа і т.п.

Спробуйте вдома з дитиною зробити аплікацію.

3 серветок. Намалюйте контур картини на аркуші паперу; дрібно порвіть серветку; разом скатайте грудочки з серветок; налийте клей ПВА в неглибоку ємність. Нехай дитина бере кульку із серветки і вмочує в клей і наклеює на зображення, намагаючись приклеювати кульку до кульки. В результаті вийде об'ємна і красива картина.
Обривна аплікація: в цьому випадку ми розриваємо папір на шматочки і складаємо з них зображення.
Накладна аплікація. Ця техніка дозволяє отримати багатобарвне зображення. Задумуючи образ ми послідовно створюємо його , накладаючи і наклеюючи деталі шарами так, щоб кожна наступна деталь була менше попередньої за розміром.
Об’ємна аплікація з кольорового паперу - це вид виробів з дітьми, який не вимагає навчання, спеціальних інструментів або володіння якимись особливими навичками. Для того, щоб зробити красиву об'ємну аплікацію, вам знадобляться: ножиці, клей, кольоровий папір і бажання зробити красиву річ. У дітей, які займаються об'ємною аплікацією підвищується рівень уваги, терпіння і посидючості, а також розвивається моторика рук.
Аплікація з насіння і круп: в цьому випадку вам будуть потрібні насіння кавуна або гарбузове, крупа, олівці, картон, клей ПВА. На картоні робимо малюнок за допомогою олівця, потім малюнок промазуємо клеєм ПВА і посипаємо крупою або насінням. Аплікації з круп дають вашій дитині масу приємних тактильних відчуттів. Аплікацію можна робити, використовуючи інші матеріали: кору, хвою, солому, пір'я, гілля, траву, мох, сірники, пряжу, вату, пластилін, черепашки, камінчики, сухі ягоди, намистинки і стрази, яєчну шкаралупу, фольгу. Дайте волю вашій фантазії, і у вас буде безліч ідей для аплікацій, чудові поробки і безліч позитивних емоцій у вас та вашої дитини. Проведіть свій вільний час з вашою дитиною. Фантазуйте і творіть!

Творчих вам успіхів!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.